Projekter

Eksempel 2: 3 ansatte, og potentielle ledere, kan få stillet en opgave, baseret på virksomhedens udfordringer. Gennem case, anvendes monitering til at se kandidaternes valg, fravalg og arbejdsmetode.

 

ASSESSMENT CASE

 

Assessment cases anvendes til at få fat i de bedst kvalificerede medarbejder.

 

Vi skriver cases for virksomheder, der ønsker at bruge dette medium til rekruttering af nye medarbejdere – det gælder især rekruttering af studerende på landets universiteter og handelshøjskoler.

Gennem dialog med en enkelt eller to ansatte fra jeres virksomhed, kortlægger vi hvad det er for en problemstilling I ønsker at få løst, og hvilket kandidater I søger at tiltrække.

 

Cases som et rekrutteringsværktøj har mange fordele. Først og fremmest er kvaliteten hos de kandidater der søger langt højere, end blot gennem traditionelle jobansøgninger. Derudover får I som virksomhed en bedre indsigt i kandidaterne, deres arbejdsmetode og kompetencer, da I ser dem arbejde på en problemstilling stillet af jer, i modsætning til at læse oftest over hundrede CVer og ansøgninger.

 

Sidst, men ikke mindst, I får præsenteret adskillige profiler, med forskellige styrker og svagheder på samme tid. Der er altså en fremragende mulighed for at spotte mere end blot et talent ved brug af cases. Fordi de forskellige kandidater skal samarbejde til at løse cases, giver det også mulighed for at skabe eller finde god synergi mellem potentielle ansatte. Synergi der vil være værdiskabende i jeres virksomhed, hvor 1 + 1 medarbejder giver mere end 2 medarbejdere.

 

CASETYPER

PEER PILOT CASE

 

Introduktion

 

Vores cases består oftest af 1-2 sider med bilag, der indeholder en introduktion af virksomheden, dens eksistensgrundlag, dens fremtidige strategi og de fremtidige udfordringer virksomheden kan eller vil stå over for. Casen vil også indeholde en fiktiv eller virkelig problemstilling (afhængig af jeres ønsker), som de tilmeldte kandidater skal løse inden for en tidsramme, oftest på 72 timer, eller 96 timer.

 

Eksempel 1: 10 ansøgere til et job får stillet en case, de skal løse sammen online. Efter en kort briefing, brainstormes der og dannes team. De forskellige personers indsats og styrker bliver vist, og udvælgelsen gøres nemmere.

CASE COMPETITION

 

Særligt universiteterne har kastet sig over Case Competitions. Her sættes hold af studerende op mod hinanden i en kamp for at løse virkelighedens problemer.

 

Deltagerne skal udvikle den bedste løsning på et fagligt problem på begrænset tid. Oftest er der tale om hold hvor deltagerene, har meget forskellige styrker og svagheder. Det er den spænding, der gør konkurrencen udfordrende. Casen skal være detaljeret og nøjagtig, for at alle konkurrerer på lige fod.

 

Case competitions har det formål, at deltager skal udvikle den bedste løsning til en forretnings eller lærings case situation indenfor en begrænset tidsperiode. Oftest er der tale om tre til fem hold med lige så mange deltagere, der sammensættes af individer med forskellige styrker og svagheder. Ved at sammensætte alsidige grupper, og lade dem arbejde under tidspres, presses deltagerne til at træffe hurtigere beslutninger om hvilke løsninger og forslag de skal fortsætte med, og hvilke de skal kassere til den endelig præsentation.

Når tidsrammen for overlevering af løsning er gået, skal de respektive grupper op og præsentere deres løsninger foran dommere fra jeres virksomhed. Selvom der er rammer hvormed præsentationen skal foregå, har de forskellige grupper lov til at udtrykke deres case løsningsforslag på den måde de mener giver bedst indtryk.

Alle rammer og regler I måtte ønske, vil selvfølgelig blive respekteret. Hvis I ikke har nogle ønsker, vil Casewriter anvende den fremgangsmetode vi ved får de stærkeste kandidater til stå frem i lyset, og sikrer jer den bedste rekruttering.

 

Eksempel 1: Studernede på CBS bliver bedt om at fremstille en taktisk plan for hvordan en chokoladefabrik kan tage markedsandele i et presset tysk og engelsk marked.

Eksempel 2: Ansøgere til konsulent-stillinger i en IT-koncern bliver bedt om at lave det bedst mulige server-setup. På den måde findes de stærkeste hoveder.

UNDERVISNINGS CASE

 

Formålet med cases i undervisning er at øve de studerendes færdigheder i problemløsning.

 

Arbejdet med løsning af problemerne giver eleverne øvelse og erfaring i at anvende deres viden og erfaring til analyse og løsning. Problemet i en case kan ikke løses rutinemæssigt, men forudsætter analyse, og at viden bruges på en ny måde, der er tilpasset den konkrete situation.

Eksempel 1: Grupper med studerende får stillet en 4 timers case, hvor de tvinges til at finde en løsning hurtigt, samt forsvare deres løsning foran et panel af dommere.

Eksempel 2: Udvalgte grupper får 24 eller 48 timer til at finde en løsning til en virkelighedstro case, hvor der stilles en vejleder til rådighed, mens eleverne løser casen.

 

FIND OS HER

Søllerødgade 40, 2tv

2200 København N.

Tel: 26 81 35 26

PROFIL

Casewriter består er to passionerede entreprenører, med rødderne dybt i den danske forretningsverden.

 

Læs mere om os her

© Copyright 2016. All Rights Reserved.